Cupping

Cupping is een oude Chinese methode voor het veroorzaken van lokale congestie. Congestie= overmatige toevoer van bloed. Door het plaatsen van de cups op de huid vindt er een onderdruk plaats door middel van zuiging. Dit zorgt voor een reactie in het onderliggende weefsel, waardoor het bloed naar de oppervlakte wordt gezogen, hierdoor vindt genezing plaats.
Tegenwoordig zijn de oude cups, die werden gebruikt met vuur, vervangen door nieuwe cups van glas of kunststof. Ik werk met Bellabaci siliconen cups, deze zijn zacht en makkelijk te doseren. Dit maakt het gebruik van de cup veiliger 
 

 
Afbeelding invoegen
 
Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. De techniek is eigenlijk een afgeleide van de bindweefselmethode. De cup wordt vacuüm gezogen en een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q spierverloop.
De eerste paar keren kan het pijnlijk zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar het is één van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heeft u 4 dagen napijn. De hersteltijd wordt na elke behandeling korter.

De therapie wordt gebruikt om stagnatie te verlichten. Het wordt (en nog steeds) gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek rug schouders en andere spieren te behandelen. 
 
Bellabaci bestrijdt cellulite.
 
De nieuwe innovatieve en zeer effectieve manier om met behulp van de Bellabaci cups cellulite te bestrijden. Kijk even bij kopje "cellulite" voor meer info.
 

             
                  .