Bindweefsel massage

Bindweefsel massage is een reflex zone therapie. Het hele lichaam is d.m.v. zenuwen verbonden met bindweefsel. Dit bindweefsel veranderd als gevolg van storingen en dit wordt dan zichtbaar op de rug.

Bij iemand die bv maagklachten heeft, is dat op de plek halverwege de rug te merken. Hier is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden, zit als het ware niet "los".

Zo heeft elk orgaan een gebied of zone op de rug. Wanneer deze zone behandelt word met bindweefselmassage kunnen de klachten van deze organen verminderen of zelfs verdwijnen.

Bindweefsel massage is van invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van de orgaan functies zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.


Effect: De effecten van een bindweefsel massage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid word dan rood. Ook kan de massage als onprettig of zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich ook vermoeid of misselijk worden. Na veel water drinken is dit na 24 uur voorbij.

De behandeling:

Tijdens uw eerste afspraak gaan we uw klachten uitgebreid bespreken, en een visuele inspectie en tastonderzoek van de rug naar bindweefsel zones.

Naar aanleiding van de bevindingen volgt er een behandelplan van minimaal 4 behandelingen.